Oud-trainer Hennie Hollink (86) van FC Twente en Heracles overleden

Oud-voetbaltrainer Hennie Hollink is gisteren overleden. De coach werkte in het verleden onder meer bij Heracles Almelo en FC Twente.

Hollink stond tussen 1976 en 1979 aan het roer bij Heracles. Daarna maakte hij de overstap naar FC Twente, waar hij de legendarische Spitz Kohn opvolgde. Hollink plaatste zich in zijn eerste seizoen in Enschede voor Europees voetbal. Het jaar erop werd Twente onder leiding van Hollink zesde. Daarna vertrok de trainer. Eind jaren ’80 was Hollink nog even bestuurslid technische zaken bij Heracles. Daarnaast was hij ook trainer bij onder meer FC Eindhoven, Roda JC, RC Straatsburg, Tours en RBC.

Als voetballer begon Hollink zijn loopbaan bij Avanti Wilskracht, in zijn woonplaats Glanerbrug. Later speelde hij ook voor Helmondia'55, Rapid JC, DFC en RKSV Bekkerveld.


Zeer betrokken

Hollink volgde het voetbal nog op de voet. "Hennie was nog uitstekend op de hoogte van het hedendaagse voetbal en was speciaal zeer betrokken bij Heracles", zegt scout Arend Steunenberg op de clubsite van Heracles. "Ik ging nog wekelijks bij hem op bezoek en we praatten dan voluit over het wel en wee van het eerste elftal. Afgelopen maandag spraken we nog over de wedstrijd bij FC Groningen..."


Zowel FC Twente als Heracles Almelo zal bij de eerstvolgende thuiswedstrijd stilstaan bij het overlijden van de oud-trainer. Hennie Hollink is 86 jaar geworden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Deel dit artikel: