nieuws

Twentse ijshockeymeiden scoren in Mexico: 'Kippenvel tijdens Het Wilhelmus'

Ze verdedigen normaal gesproken de kleuren van Luttikhuis Enschede Lions, maar dezer dagen strijden ze voor Oranje. De drie Twentse ijshockeydames Zoë, Roxy en Stevie scoren momenteel hoge ogen tijdens het wk-kwalificatietoernooi in Mexico.
Inzet van dit toernooi is dat de dames zich kunnen plaatsen voor de wk in Noorwegen volgend jaar.

'Drie Musketiers'
Het is voor het eerst dat Nederland een dames-ijshockeyteam U18 op de been heeft gebracht. De 'Twentse Drie Musketiers' Zoë Strijland (15) uit Enschede, Roxy Fokker (18) uit Haaksbergen en Stevie van Onna (17) uit Hengelo maken deel uit van de nationale selectie.

In de pan gehakt
En het Twentse drietal doet het goed. Sterker, Oranje staat bovenaan in de poule. De wedstrijd van Spanje werd gewonnen met 4-2, terwijl Turkije zelfs met 12-1 in de pan werd gehakt.

Maar komend weekeinde gaat het er pas echt om spannen. Dan staan namelijk thuisland Mexico en grote favoriet Kazachstan op het programma.

Het Wilhelmus
De meiden hebben intussen alle drie gescoord. Bij winst wordt na afloop Het Wilhelmus voor het team gedraaid. Volgens Zoë is dat kicken: “Dat is echt kippenvel. Dan weet je echt dat je voor je land speelt.”

Veel Oranje supporters

Volgens Roxy leeft het wk enorm en is het tijdens de wedstrijden van Oranje een drukte van belang: “Voor ons zitten er iedere wedstrijd een heleboel supporters op de tribune. Echt heel leuk.”

Alles uit carrière
Stevie laat weten dat de dames na het weekeinde terugvliegen. Dan wacht hun eigen cluppie, De Lions, weer. IJshockey is in Nederland geen grote sport: “Je beroep kun je er nog niet echt van maken. Maar natuurlijk willen we wel alles uit onze carrière halen.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.