Kees van Dijk uit Enter van de politie naar directeur Bond Tegen Vloeken

Werkte hij voorheen bij de politie, vanaf nu heeft Kees van Dijk (58) uit Enter een hele andere missie: hij is namelijk de nieuwe directeur van de Bond Tegen Vloeken. “Dit maakt mij mogelijk mijn christelijke levensovertuiging te verbinden met mijn dagelijkse werkzaamheden.”

Kees van Dijk komt uit Enter en is fractievoorzitter van de ChristenUnie Wierden-Enter.


Bevlogen mens
De Bond Tegen Vloeken is blij met de nieuwe preses. “Een bevlogen mens met leidinggevende capaciteiten”, zo noemt de Bond hem.

Zelf zegt Van Dijk dat hij de Bond graag een stap verder wil helpen. Nadat hij eerder bij de politie werkte, ging Van Dijk in de financiële dienstverlening aan de slag.

Dierbare doelstellingen
Van Dijk vertelt dat de doelstellingen van de Bond hem dierbaar zijn. Reden om deze stap te zetten: “De overstap van de financiële sector naar de Bond tegen vloeken zie ik als een prachtige uitdaging die het mij mogelijk maakt mijn christelijke levensovertuiging te verbinden met mijn dagelijkse werkzaamheden.”


Van Dijk was eerder ook al actief in de hervormde gemeente.

Drukke tijd
Van Dijk gaat een drukke tijd tegemoet. Behalve de nieuwe functie als directeur van de Bond Tegen Vloeken staan immers ook de verkiezingen voor de deur. De Enternaar gaat zich bij de bond onder meer bezighouden met het project KlasseTaal, waarmee de bond respectvol taalgebruik op de Nederlandse scholen wil promoten.

Taaltrainingen
Over zijn nieuwe functie: “Ik kijk uit naar goede contacten met de trouwe achterban. Ik zal mij van harte inzetten voor het continueren en verder uitbouwen van de gastlessen op scholen. Dit geldt vanzelfsprekend ook voor de taaltrainingen en andere activiteiten van de Bond. Natuurlijk in een hechte samenwerking met het team van bevlogen en betrokken medewerkers en vrijwilligers.”

Meer over dit onderwerp:
Reggestreek Nieuws
Deel dit artikel: