nieuws

PEC Zwolle ook gehavend naar koploper PSV

PEC Zwolle moet het zaterdag in de uitwedstrijd tegen koploper PSV opnieuw stellen zonder Ryan Thomas, Mustafa Saymak, Bram van Polen en Ruben Ligeon. Daarnaast is doelman Diederik Boer geschorst na zijn rode kaart in de bekerwedstrijd tegen AZ.
"Het is jammer dat we een aantal sterkhouders kwijt zijn met blessures, want dat zijn jongens die belangrijk zijn voor het team. Maar dat is nou eenmaal zo. Nu krijgen andere spelers de kans", blijft trainer John van 't Schip nuchter.

Geen paniek

PEC Zwolle heeft in de winterstop uitgesproken dat Europees voetbal halen het nieuwe doel is, maar het verloor sindsdien al van twee concurrenten: Vitesse en AZ. "De competitie is niet morgen afgelopen, er komen nog veel wedstrijden waarin we genoeg punten kunnen pakken", weet Van 't Schip. "Er is geen reden om in paniek te zijn, we moeten gewoon zorgen dat we iedereen weer fit krijgen. Maar het is wel even een moeilijke fase, omdat we veel wedstrijden kort achter elkaar moet spelen met dezelfde groep. Want we kunnen niet veel doorwisselen."
En het competitieprogramma werkt ook niet bepaald mee, want PEC Zwolle treft nu dus de koploper. Van 't Schip: "Ook weer een grote wedstrijd. PSV heeft alle thuiswedstrijden nog gewonnen, dus aan ons de taak om daar verandering in te brengen. We hebben een goed voetballend elftal, maar daar schuilt ook het gevaar in, want ze zijn dodelijk in het omschakelmoment. Dat hebben we hier in de thuiswedstrijd tegen PSV gezien en ook in andere wedstrijden. Dat is dus hun grote kwaliteit en daar moeten we voorbereid op zijn."

Menig in selectie

Queensy Menig keerde deze week terug bij PEC Zwolle. De vleugelaanvaller maakt meteen deel uit van de wedstrijdselectie: "We hebben hem getest en hij is fit, maar wedstrijdfit is weer wat anders. Hij kan spelen, maar het zal nog geen 90 minuten zijn."
Het duel in Eindhoven is zaterdagavond vanaf 19.45 uur live te volgen op Radio Oost.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.