nieuws

Nijhuis Bouw past bouwplan voor kantoorpand in Hengelo niet aan

Rechter beoordeelt bouwplan
Rechter beoordeelt bouwplan © RTV Oost / Rogier van den Berg
Projectontwikkelaar Nijhuis Bouw is niet van plan om een bouwplan in Hengelo aan te passen om aan de wensen van de buurt te voldoen. Dit bleek vandaag tijdens een zitting bij de Raad van State.
Nijhuis bouwt een voormalig kantoorpand aan de P.C. Hooftlaan om tot een appartementencomplex met 29 woningen. Bewoners van de achtergelegen Isaac da Costastraat klagen over aantasting van hun woongenot. De ontwikkelaar sloopt een deel van het kantoorgebouw.
De buurtbewoners zien liever een ander deel van het pand verdwijnen, zodat de nieuwe appartementen verder weg komen te staan. Volgens Nijhuis wordt dan de constructie van het pand aangetast en is dat gevaarlijk.
Het deel dat gesloopt wordt, kan volgens de buurtbewoners beter blijven staan. Dat deel houdt het lawaai van een nabijgelegen spoorweg en lichtoverlast tegen. Nijhuis plant groen aan om de overlast door licht te beperken.
Enige overlast vindt de gemeente wel aanvaardbaar, want het gaat hier om een stedelijk gebied waar de bebouwing dicht op elkaar staat.
Intussen bouwt Nijhuis verder. Het appartementencomplex moet eind dit jaar klaar zijn. De Raad van State doet over enkele weken uitspraak.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.