nieuws

Go Ahead Eagles lijdt in Leeuwarden zevende uitnederlaag op rij

Go Ahead Eagles heeft in de Jupiler League de negatieve uitreeks niet kunnen doorbreken. Bij Cambuur, dat voor het eerst onder leiding stond van voormalig FC Twente-trainer René Hake, werd de zevende uitnederlaag op rij geleden: 2-1.
In het Cambuurstadion konden de bezoekers al snel op voorsprong komen, maar Hendriks mikte een meter over het doel van Cummins. Daarna was het voornamelijk Cambuur wat de klok sloeg en dat resulteerde in een vroege voorsprong. Barto werd weggestuurd en schoot met een schuiver de 1-0 binnen. Diezelfde Barto was even later attent bij een rebound en tikte zo zijn tweede van de avond binnen. Go Ahead wist niet waar het zoeken moest en mocht van geluk spreken dat het maar 2-0 stond bij rust.
Na de thee een ander spelbeeld waarbij de Deventenaren op zoek gingen naar de aansluitingstreffer. Die werd al snel gevonden door invaller Andrade, die koud in het veld stond toen hij fraai de 2-1 binnen krulde. Even later werd Go Ahead een zuivere strafschop onthouden. Een inzet van Schenk werd door Barto met de arm van de doellijn gehaald, maar scheidsrechter Van den Kerkhof wilde van niets weten. Go Ahead zocht daarna naar de gelijkmaker, maar ook aan de andere kant was Cambuur dicht bij de beslissing. Uiteindelijk werd er niet meer gescoord waardoor Go Ahead Eagles weer buitenshuis onderuit gaat. 

SC Cambuur - Go Ahead Eagles 2-1

1-0 Barto (9)
2-0 Barto (18)
2-1 Andrade (50)
Arbiter: Van den Kerkhof
Geel: Dekker, Schilder
SC Cambuur: Cummins; Van Wermeskerken, Steenvoorden, Schilder, Mathieu (Daniels/81); Houtkoop (El Baad/67), Schils, Kip; Rosheuvel, Kallon (Van Kippersluis/59), Barto.
Go Ahead Eagles: Stevens; Opdam (Hettinga/56), Buwalda, Schenk, Zarbaf (Werkhoven/87); Dekker, Suk, Overgoor (Andrade/46); Nemane, Hendriks, Beltrame.
Bekijk hier de statistieken van Go Ahead Eagles.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.