nieuws

Rode kaart Van der Hart leidt forse nederlaag PEC Zwolle bij PSV in

PEC Zwolle is er zaterdagavond niet in geslaagd koploper PSV punten af te snoepen. De Zwollenaren startten sterk, maar na een rode kaart voor doelman Mickey van der Hart was het verzet gebroken: 4-0.
PEC Zwolle had aanvankelijk weinig moeite met PSV en leek met dezelfde stand als waarmee het duel begon, te gaan rusten. Vlak voor de thee ging het echter compleet mis. Nadat doelman Van der Hart eerst nog fantastisch redde op een inzet van Luuk de Jong, torpedeerde hij even later de doorgebroken Hirving Lozano. En dat kwam de sluitpost van PEC op een rode kaart te staan. 

Debuut Hauptmeijer

De twintigjarige Mike Hauptmeijer, die zijn eredivisie-debuut maakte, was zijn vervanger. Het duurde niet lang voor Hauptmeijer zijn eerste eredivisie-treffer om de oren kreeg. Diep in de blessuretijd van de eerste helft opende PSV via Luuk de Jong de score, 1-0.

Hattrick De Jong

Ondanks een man-meer-situatie duurde het na de rust lang voor PSV haar tweede treffer liet aantekenen. Nadat Hauptmeijer eerdere pogingen van De Jong vakkundig wist te pareren, was hij na iets meer dan een uur voetbal kansloos. De spits van PSV verdubbelde de score en maakte zijn tweede van de avond. Hier bleef het echter niet bij. Van dichtbij werkte De Jong de bal achter Hauptmeijer en completeerde daarmee zijn hattrick. Tot overmaat van ramp maakte de opgestoomde linksback Joshua Brenet er ook nog 4-0 van. 

PSV - PEC Zwolle 4-0

1-0 De Jong (45+3)
2-0 De Jong (65)
3-0 De Jong (72)
4-0 Brenet (78)
Arbiter: Gözübüyük
Geel: Van Ginkel, Freire
Rood: Van der Hart (42)
PSV: Zoet, Arias, Schwaab, Isimat-Mirin, Brenet, Van Ginkel (Mauro Júnior/70), Hendrix, Ramselaar, Lozano, De Jong (Malen/82) en Bergwijn (Gudmundsson/77).
PEC Zwolle: Van der Hart; Ehizibue, Marcellis, Sandler, Freire; Dekker (Ondaan/29, Hauptmeijer/43), Bakker, Marinus (Menig/73); Namli, Nijland en Mokhtar.
Bekijk hier de statistieken van PEC Zwolle na het duel bij PSV.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.