nieuws

PvdA komt met motie voor verbod uitbreiding geitenhouderijen Hof van Twente

Geiten
Geiten © Design Pics
De PvdA in de gemeente Hof van Twente wil een verbod op de uitbreiding van geitenhouderijen. Daarvoor dient de partij een motie in de raad.
Eergisteren lieten de Statenfracties van de SP en PvdA al weten dat ze een bouwstop willen voor geitenhouderijen in de hele provincie.
De reactie van de partijen komt naar aanleiding van een GGD-onderzoek. Daaruit bleek dat zo'n 400 mensen in Overijssel extra risico lopen op longontsteking, doordat ze in de buurt wonen van een geitenhouderij.

Q-koorts

De PvdA in Hof van Twente drong eerder aan op een voorlopige bouwstop, zolang het onderzoek nog niet was afgerond. Nu de conclusie er is, pleit de partij voor een geheel verbod op uitbreiding van de geitenhouderij in de gemeente. 
Het is overigens niet de eerste keer dat de partij aan de bel trekt over de geitenhouderij. Toen het jaren terug de risico's van Q-koorts aankaartte, werd dat weggelachen, zegt fractievoorzitter Fred Rijkens. "Ik hoop dat de gemeenteraad nu wat serieuzer omgaat met de risico’s. Het ontkennen van de risico’s zoals in het verleden met Q-koorts heeft levens gekost doordat er niet op tijd serieus aandacht aan deze zaak is besteed."
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.