nieuws

Wakker van de politiehelikopter boven Overdinkel, politie zoekt nog steeds naar drietal

Wakker van de politiehelikopter boven Overdinkel, politie zoekt nog steeds naar drietal
Wakker van de politiehelikopter boven Overdinkel, politie zoekt nog steeds naar drietal © News United / Jack Huijgens
De politie is nog steeds op zoek naar het drietal, dat vannacht een poging tot inbraak deed via het dak van de Aldi in Overdinkel. Ondanks de inzet van de politiehelikopter en een speurhond werd het drietal niet gepakt.
Rond een uur of drie vanochtend werd buurtbewoner Johnny Smoors uit Overdinkel wakker van het geluid van een helikopter. Een politiehelikopter vloog boven het dorp op zoek naar drie inbrekers die probeerden in te breken bij de Aldi. Smoors: "Ik stond in mijn slaapkamer en hoorde het lawaai van de wieken. Je kunt het niet helemaal thuisbrengen wat er is gebeurd. Nee, ik vind het niet overdreven. Als ze ze kunnen pakken, dan moeten ze dat doen." 
"Als ze iemand zoeken, doen ze het met infrarood. Dan zoeken ze met warmte en dan is met helikopter toch een stukje gemakkelijker om iemand te vinden", zegt Henk de Boer, beheerder van het Kulturhus. "Nee, ik heb niet gekeken. Dan ga ik liever naar bed."

'Nog voldoende sporen'

De politie blijft ondertussen zoeken naar de drie. "Er zijn nog voldoende sporen over", zegt Ruud Visser van de politie. Op het dak van de Aldi werden inbrekersspullen gevonden, die door de politie in beslag zijn genomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.