nieuws

Even voorstellen: familie Ensink uit Holten & familie Baltus uit Valkenburg

Winter in Overijssel en Limburg
Winter in Overijssel en Limburg © RTV Oost
Deze week volgen we in Winter in Overijssel de familie Ensink uit Holten & de familie Baltussen uit het Limburgse Valkenburg. Afgelopen najaar wonnen zij tijdens een selectiedag een weekje vakantie in elkaars provincie. Hoe ervaren ze de streekeigen gewoonten, de natuur, musea, culinaire specialiteiten, attractieparken en natuurlijk de inwoners van Limburg en Overijssel?
Familie Ensink op vakantie in Limburg

Familie Ensink uit Holten

Harold, Annemarie, Nienke, Niek en Joost uit Holten hebben zin in hun vakantieweek in Limburg. Ze verblijven in een heerlijk resort in Bemelen en op een vakantiepark in Vaals. Het wordt een actieve week waarin wordt geklommen en gerodeld, maar ook skiën en grotbiken staan op het programma. Natuurlijk ontbreekt de Limburgse vlaai niet, maar wat daar nou precies allemaal inzit? 
Familie Baltus op vakantie in Overijssel

Familie Baltus uit Valkenburg

Angie, Dave, Kyara en Lima kunnen niet wachten om Overijssel te verkennen. Hun vakantieweek is ongetwijfeld tot in detail voorbereid door control freak Angie, die volgens eigen zeggen behalve lief en zorgzaam, erg perfectionistisch is. En dan is het natuurlijk lastig dat je geen invloed hebt op waar je terecht komt tijdens zo'n vakantieweek. Het gezin verblijft op een vakantiepark in Den Ham en aan het hoge water van de IJssel in De Droomengel. In Overijssel zijn natuurlijk geen vlaaien, maar wel genoeg andere lekkere dingen. Ze genieten van een high tea tussen de alpaca's en een chocoladeworkshop. Ook wordt er cultuur geproefd met het toch wel 'grappige' geluid van de midwinterhoorn. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.