nieuws

Vader slachtoffer mishandeling Oostenrijk: ‘Hij heeft tien engeltjes op zijn schouder gehad’

Hij ligt nog steeds zwaargewond in het ziekenhuis, maar er is ook weer wat positief nieuws voor Job Temmink (20). Nadat vier mannen de Oldenzaler op grove wijze hadden afgetuigd, kreeg hij deze maandagmiddag te horen dat hij mogelijk eind deze week naar Nederland mag. “Hij heeft tien engeltjes op zijn schouder gehad”, zegt vader John.
Toen John Temmink dit weekeinde hoorde dat zijn zoon Job in Oostenrijk door vier mannen was afgetuigd en voor dood op straat was achtergelaten, sprong de Oldenzaler meteen in zijn auto en reed nog dezelfde nacht naar Oostenrijk.

Droom najagen

Omdat de opleiding technische bedrijfskunde geen succes bleek, vond Job dat een goede aanleiding zijn grote droom na te jagen en in Tirol aan de slag te gaan als skileraar.

Bacchanaal

Terwijl Job in de Eisbar in Kirchberg samen met een vriend wat zat te drinken, zette een groepje van vier Nederlanders er de boel op stelten. Het kwartet was vanwege wangedrag even daarvoor ook al enkele andere kroegen uitgezet. Toen ze in de Eisbar hun bacchanaal wilden voortzetten, sprak Job ze aan op hun gedrag. Vervolgens kwam het tot een schermutseling en werden de vier opnieuw het café uitgezet.

Aan lot overgelaten
Nadat Job op een gegeven moment naar zijn appartement wilde, werd hij buiten door de vier opgewacht. Vervolgens had hij geen schijn van kans. De Oldenzaler werd door het viertal op grove wijze toegetakeld. Vervolgens lieten ze het slachtoffer achter een muurtje – buiten het zicht – aan zijn lot over.

Trieste balans

De trieste balans: een schedelbasisfractuur, een bloeding in het hoofd, scheurtjes in zijn schedel, het bovenbeen op twee plaatsen gebroken. De verwondingen bleken zelfs dusdanig dat Job naar het universiteitsziekenhuis in Innsbruck werd overgebracht.

Viertal
De Oostenrijkse politie heeft de vier Nederlanders in de leeftijd van 19 tot 23 jaar aangehouden en een dag vastgehouden voor verhoor. Alleen de 23-jarige zit nog vast, de overige drie zijn weer op vrije voeten gesteld.

Aanspreekbaar
John Temmink heeft zijn zoon intussen alweer enkele keren kunnen spreken. De eerste keer al op zaterdagmiddag, na een autorit van negen uur. “Vlak voordat hij geopereerd zou worden aan zijn been. Job was goed aanspreekbaar. Kon zich bepaalde details nog wel herinneren, maar mist ook hele delen.”

Tien engeltjes
Temmink senior hoopt vooral dat de vier straks de dans niet ontspringen en zwaar worden gestraft: “Ze hebben hem achtergelaten achter een muurtje. Buiten het zicht. Je moet er niet aan denken hoe dit had kunnen aflopen als die toevallige voorbijganger hem niet had zien liggen. Hij heeft echt tien engeltjes op zijn schouder gehad.”

Terug naar Nederland

Het slachtoffer mag mogelijk eind deze week terug naar Nederland. “Dat hopen we woensdag te horen. Wat overigens niet wil zeggen dat hij al naar huis mag. Als Job terug gaat naar Nederland zal hij eerst nog in een ander ziekenhuis moeten worden verpleegd.”
De grote vraag is nu vooral in hoeverre Job blijvend letsel aan de mishandeling overhoudt. “Dat is nog te vroeg om daar wat over te kunnen zeggen, maar vast staat dat hij een hele lange revalidatie voor de boeg heeft.”

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.