nieuws

Project BOOST van provincie Overijssel krijgt 700.000 euro voor slimme maakindustrie

Het project BOOST, een samenwerking tussen provincies Overijssel en Gelderland met bedrijven in de slimme maakindustrie, heeft vanmiddag 700.000 euro gekregen op het Smart Industry Jaarevent in Bussum. De prijs werd uitgereikt door staatssecretaris Mona Keijzer van Economische Zaken en Klimaat.
Aan het project doen, naast de provincies, ook bedrijven mee als IJsseltechnologie in Zwolle, Aebi Schmidt uit Holten en Royal Thales uit Hengelo. Dit zijn bedrijven die vooroplopen als het gaat om zaken als het inzetten van robots, digitaliseren en 3D-printen.
Volgens gedeputeerde Eddy van Hijum is het geldbedrag niet voldoende. "Willen we als Nederland voorop blijven lopen, dan moeten we een tandje bij schakelen." Van Hijum stelt dat er meer geïnvesteerd moet worden in kennis en het vertrouwd laten raken van jongeren met nieuwe technieken.

Ondersteunen MKB

Het geldbedrag is bedoeld om bedrijven in het midden- en kleinbedrijf te ondersteunen. "Deze bedrijven willen graag, maar ze komen niet gemakkelijk aan de kennis van hogescholen of universiteiten. Daarom organiseren we sessies om ze samen te brengen." 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.