nieuws

Twaalf en zes jaar cel geëist voor gewelddadige overvallen op prostituees in Zwolle en Deventer

Celstraffen geëist voor gewelddadige overvallen prostituees
Celstraffen geëist voor gewelddadige overvallen prostituees © iStock
Laf en meedogenloos, dat vindt de Officier van Justitie van de overvallen op prostituees in onder meer Zwolle en Deventer. Ze eist daarom hoge straffen van twaalf en zes jaar onvoorwaardelijke celstraf voor de twee verdachten.
Het tweetal wordt verdacht van vier gewelddadige overvallen op prostituees in onder meer Zwolle en Deventer. Via de website Kinky.nl maakten ze afspraken met de vrouwen. Vervolgens werden de slachtoffers bedreigd met messen en vastgebonden met tiewraps en ducttape.
De overvallers namen onder meer geld, telefoons, paspoorten en autosleutels mee. In eerdere zittingen hielden ze de kaken stijf op elkaar, maar vandaag zouden beide mannen openheid van zaken geven. Daar kwam in de praktijk weinig van terecht.

'Alleen chauffeur'
De 23-jarige S. zegt dat hij bij drie van de vier overvallen alleen maar chauffeur was, al klopt zijn signalement precies met dat van de dader. Ook zaten zijn vingerafdrukken op ducttape waarmee de Zwolse slachtoffers werden vastgebonden.
Medeverdachte K. (ook 23 jaar) zegt dat hij alleen bij de overval in Zwolle betrokken was. Hij wil niet zeggen met wie hij die overval pleegde. Volgens hem was dat niet S., maar was er nog een mysterieuze derde persoon bij betrokken. Uit angst voor dreigementen wil hij die naam niet noemen.
De officier geloof er niets van dat er een derde onbekende dader zou zijn. Als dat wel zo is, dan hebben de twee verdachten alle kans gehad om die te melden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.