nieuws

Bewoners woningen Deventer huis uit vanwege sinkhole

Bewoners van twee woningen in Deventer zijn gisteravond ergens anders ondergebracht, vanwege een zogenoemd sinkhole in de straat. Dat sinkhole is ontstaan door een lek in het riool.
Het gaat om twee huizen aan de Jan Steenstraat in Deventer. Zand onder de straat is door het lek het riool ingestroomd, waardoor de erkers van beide woningen verzakt zijn. Vanwege de veiligheid kunnen de bewoners voorlopig nog niet terug naar huis.
Volgens de gemeente Deventer is er geen dreiging voor andere huizen in de straat. De situatie is sinds gisteravond niet verslechterd, aldus een woordvoerder.
De oorzaak van het lek is niet bekend. Mogelijk is dat ontstaan doordat de afgelopen tijd de waterstand tot twee keer toe erg hoog was. De gemeente laat onderzoeken hoe het lek gerepareerd kan worden. Dat zal waarschijnlijk door relining, het plaatsen van een soort sok aan de binnenkant van het riool. Dat zal waarschijnlijk volgende week woensdag worden gedaan. De bewoners kunnen tot die tijd niet thuis slapen.
Vanavond worden omwonenden in de straat bijgepraat over de situatie.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.