nieuws

Opnieuw gekrakeel binnen PVV Almelo: kandidaat van kieslijst verwijderd

Edwin Oldersma, die van de kieslijst is verwijderd, staat naast Geert Wilders en achter lijsttrekker Sebastiaan Stöteler (met gele stropdas).
Edwin Oldersma, die van de kieslijst is verwijderd, staat naast Geert Wilders en achter lijsttrekker Sebastiaan Stöteler (met gele stropdas). © PVV
Opnieuw gekrakeel binnen de PVV Almelo. Nadat eerder Patricia Pol – tweede op de kieslijst – onder vuur kwam te liggen vanwege omstreden uitspraken over ‘Marokkaans tuig’, zijn er nu interne strubbelingen rond kandidaat Edwin Oldersma. De Almeloër blijkt van de kandidatenlijst verwijderd.
door Jan Colijn
Lijsttrekker Sebastiaan Stöteler bevestigt desgevraagd tegenover RTV Oost dat Oldersma niet langer meer in beeld is als kandidaat-gemeenteraadslid.

Over de reden wil hij echter niets kwijt: “Dingen lopen soms zoals ze lopen. Inhoudelijk ga ik daar niets over zeggen.”

'Goed overleg'
Volgens bronnen rond de PVV zou Oldersma uit de partij zijn gezet. Stöteler weerspreekt dat: “Hij maakt in goed overleg niet langer deel uit van de kieslijst.”

Koest houden

Juist omdat PVV-politici in het verleden meermalen politieke opschudding veroorzaakten, hebben Wilders en zijn mensen er alles aan gedaan de misère deze keer tot een minimum te beperken. Zo was de PVV’ers vanuit het campagneteam onder meer op het hart gedrukt zich koest te houden op de sociale media.

'Marokkaans tuig'
Dat lijkt ook de reden waarom Patricia Pol op haar eigen Facebookpagina zelfcensuur toepaste en alle oude berichten heeft verwijderd. RTV Oost beschikt echter over screenshots met een aantal omstreden uitlatingen. Zo hield ze na de rellen vorig jaar november in Brussel een tirade, waarin ze sprak over "Marokkaans tuig". En rond de benoeming van Marcouch: “Deze kneus van een moslim wordt de nieuwe burgemeester van Arnhem.”

'Dit houden we intern'
Lijsttrekker Stöteler wil niet zeggen of zich rond Oldersma vergelijkbare incidenten hebben voorgedaan. Oldersma staat nog wel gewoon op de foto van kandidaten voor de gemeenteraad Almelo. “Daaruit kun je inderdaad concluderen dat we de intentie hadden met hem in zee te gaan. Wat er is gebeurd kan ik uiteraard wel wat over zeggen, maar dat ga ik niet doen. Dat houden we intern.”

Edwin Oldersma wil zelf niet reageren.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.