Wethouder blij met aangepast plan luchthaven. 'Oude wijn in nieuwe zakken' volgens STIL

De Stichting Lonnekerberg (STIL) ziet geen verbeteringen in het aangepaste bestemmingsplan van Twente Airport. Volgens wethouder Van Agteren is er juist een betere balans gevonden.

In Hotel Restaurant Savenije in Lonneker konden omwonenden en belangstellenden vanavond het aangepaste bestemmingsplan zien en uitleg krijgen over de wijzigingen. In 2016 kon er op de eerste ontwerpplannen worden gereageerd. Op basis van reacties en nader onderzoek is het plan op onderdelen aangepast. 

Evenwichtige balans

Het plan is volgens wethouder Hans van Agteren een goede mix tussen bedrijvigheid, natuur en evenementen. Aandachtsgebieden die soms moeilijk te verenigen zijn. In het 6000 pagina's tellende dossier zijn strenge bouwvoorschriften vastgelegd evenals milieu- en geluidsbeperkingen en maatregelen om eekhoorns, steenmarters en hagedissen te beschermen. In het plan krijgen bedrijven die gespecialiseerd zijn in lichtgewicht materialen voor luchtvaart en autotechniek alle ruimte om te experimenteren in twee grote hallen.  

Oude wijn in nieuwe zakken

Volgens de Stichting Lonnekerberg is er sprake van 'oude wijn in nieuwe zakken', en is er niets veranderd aan de geluidscontouren van evenementen. STIL vreest een 'herrieberg' door de activiteiten van ondernemer Van Eck's Vliegveld Twenthe Evenementenorganisatie.

Op 12 maart buigt de Enschedese raad zich over het bestemmingsplan. Voor de komende raadsverkiezingen op 21 maart moet er een besluit liggen.