nieuws

Baan als dronepiloot lonkt voor Enschedeërs die al tijd niet werken

Woon je in Enschede en zit je al lange tijd in de bijstand? Dan zou maar zo kunnen zijn dat je een opleiding tot dronepiloot krijgt aangeboden. Gedurende de opleiding ga je als koerier aan de slag.
door Gerben Oost
Directeuren Marco Broeknellis en Arjan Kleizen respectievelijk van uitzendbureau Consolid en post- en koeriersbedrijf MSG en wethouder Patrick Welman van de gemeente Enschede spraken dat vandaag met elkaar af.

Dronepiloot

De arbeidsmarkt verandert. Een baan als dronepiloot lijkt nu nog toekomstmuziek, maar wethouder Welman denkt dat het over vijf tot tien jaar heel gewoon is als je zegt dat je als piloot drones de lucht in stuurt.

Drones zijn de toekomst

Het idee van de drie partijen is eenvoudig. In de gemeente Enschede zijn veel mensen die al lang in de bijstand zitten. Het is moeilijk om deze mensen weer aan werk te helpen. De drie zien drones als dé werkpaarden van de toekomst.

Werkpaarden

Het mooie van deze vliegende werkpaarden is dat iemand ze moet besturen en daar komen de bijstandsgerechtigden om de hoek kijken. Zij worden opgeleid tot dronepiloot. Tijdens de opleiding doen ze werkervaring bij het MSG, het post- en koeriersbedrijf van Kleizen. Via het bedrijf van Broeknellis werken ze daar op detacheringsbasis.

Bezorgingsmarkt

Gedeputeerde Eddy van Hijum ziet het initiatief wel zitten. "Je ziet dat drones een plek krijgen in de bezorgingsmarkt. Mensen die nu als koerier werken kunnen veel baat hebben om zich te laten scholen tot dronepiloot. Ze worden daardoor breder inzetbaar.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.