nieuws

Geen marathon op natuurijs in Haaksbergen, de zon gooit roet in het eten

Ijs in Haaksbergen niet dik genoeg voor marahon
Ijs in Haaksbergen niet dik genoeg voor marahon © RTV Oost/Emiel Houben
Er komt morgen geen marathon op natuurijs in Haaksbergen. Dat heeft schaatsbond KNSB vanavond laten weten. Ook op de andere natuurijsbanen in Noordlaren, Veenoord en Arnhem klinkt niet het startschot waarop de marathonschaatsers zo hoopten.
Op geen van de Nederlandse natuurijsbanen lag er vanavond als gevolg van de felle zon die vandaag scheen voldoende ijs.  
"Door de grote zonkracht hebben we meer ijs verloren dan verwacht", aldus Willem Hut, competitieleider marathon van de KNSB. Hij heeft de hoop op een marathon ook voor de komende dagen verloren. "Helaas, de strijd is gestreden, het heeft niet zo mogen zijn", aldus de persverklaring van de schaatsbond.
Vier ijsverenigingen deden hun best een ijsvloer van minimaal drie centimeter te krijgen: naast IJSCH in Haaksbergen, probeerden ook De Hondsrug in Noordlaren, Nieuw Amsterdam in Veenoord en STG Rijn-IJssel /AIJC Thialf in Arnhem het ijs wedstrijdklaar te krijgen.
 
De ijsverenigingen richten zich nu op het neerleggen van een ijsvloer voor in ieder geval de eigen leden.
Het marathonpeloton, dat afgelopen weekeinde terugkeerde van de Oostenrijkse Weissensee, richt zich nu op de Marathon Cup. Daarvoor reizen de schaatsers vrijdag af naar Enschede. Vrijdag kruisen ze de degens in het Olympisch Stadion in Amsterdam.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.