nieuws

SP verzet zich tegen sloop van betaalbare woningen in Hengelo

Geerdinksweg in Hengelo
Geerdinksweg in Hengelo © RTV Oost / Rogier van den Berg
De raadsfractie van de SP in Hengelo wil dat wooncorporatie Welbions de plannen voor sloop van huurwoningen in de Nijverheid onmiddellijk stopt.
De Hengelose woningcorporatie kondigt op hun website aan dat er huurders worden gezocht voor de tijdelijke huur van woningen aan de Geerdinksweg en de Mariastraat. Dit aanbod voor jonge huurders zou te maken hebben met sloopplannen voor deze karakteristieke huurwoningen rond 2022.

De SP wil in de raadsvergadering van 13 februari van wethouder Elferink tekst en uitleg over de sloopplannen van Welbions. De raadsfractie vindt dat dit haaks staat op prestatieafspraken die de gemeente met de woningcorporatie heeft gemaakt over een stop op slopen, geen verkoop van goede huurwoningen en het bouwen van meer betaalbare huurwoningen.
SP-raadslid Vincent Mulder heeft geen goed woord over voor de actie van de verhuurder Welbions. "In 2013 heeft Welbions een onderzoek gedaan naar de staat van deze woningen, waarin bleek dat opknappen van de woningen de beste optie was. Nu willen ze alsnog op termijn slopen. Onbestaanbaar in een tijd dat zulke gewilde en betaalbare woningen voor huurders beschikbaar moeten blijven."
"Natuurlijk,” vindt Mulder: "Deze huizen hebben een flinke beurt nodig. Maar de centen daarvoor heeft Welbions ook. Onderhoud van hun woningbestand hoort gewoon dagelijks beleid en praktijk te zijn. We praten over 2022. Die opknapbeurt kan zo in de planning."
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.