nieuws

Oud-burgemeester Tubbergen helpt orde op zaken stellen op Sint Eustatius

Stegers aan de slag op Sint Eustatius
Stegers aan de slag op Sint Eustatius © RTV Oost
Mervyn Stegers, oud-burgemeester van Tubbergen, gaat helpen orde op zaken te stellen op Sint Eustatius. Stegers is gisteren geïnstalleerd als plaatsvervangend regeringscommissaris.
Stegers was van 2001 tot 2017 burgemeester van Tubbergen. Daarvoor was hij leraar en advocaat en wethouder van Den Helder.

Sint Eustatius

Nederland nam begin deze week het gezag over op het eiland. Reden is een vernietigend rapport van een commissie van wijzen over het eilandbestuur. De eilandraad zou wetteloos werken en er een financieel wanbeheer op nahouden.
Gisteren werd Mike Franco door staatssecretaris Knops van Koninkrijksrelaties beëdigd als regeringscommissaris. Stegers werd benoemd tot zijn rechterhand.
Franco en Stegers gaan alle taken en bevoegdheden van het bestuurscollege en de eilandsraad uitvoeren. Dat doen ze net zo lang tot het bestuur van het drieduizend inwoners tellende eiland weer in staat is zelf zijn taken naar behoren te vervullen. Zodra dat het geval is, worden er verkiezingen uitgeschreven voor een nieuwe eilandsraad.
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.