nieuws

De verkiezingskaravaan komt naar Oldenzaal

De verkiezingskaravaan van RTV Oost in Oldenzaal
De verkiezingskaravaan van RTV Oost in Oldenzaal © RTV Oost
Oldenzaal sluit de eerste week van de RTV Oost-verkiezingskaravaan af. Van 9 tot 11 uur kunnen kandidaten en kiezers, net bijgekomen van het carnaval, voor het gemeentehuis aangeven wat zij belangrijk vinden.
In Oldenzaal is er de afgelopen jaren veel gedebatteerd over een opknapbeurt voor sportcentrum Vondersweyde, het parkeerbeleid en de leegstand in de binnenstad, in het bijzonder winkelcentrum De Vijfhoek. Een van de suggesties die bij RTV Oost binnenkwamen was om vrij parkeren in te voeren en meer aandacht te schenken aan de netheid van de straten en pleinen.
Vier jaar geleden was er winst voor de oppositiepartijen GroenLinks en D66, dit had te maken met de standpunten rond vliegveld Twente. GroenLinks maakte zelfs de intrede in het college. Opvallend was dat de WerknemersGroepering, één van de oudste lokale partijen van Nederland, zetels verloor maar wel de grootste partij bleef. 
Het college zegt er trots op te zijn dat er financieel orde op zaken is gesteld. De komende periode is er ruimte om te investeren in de Glimlach van Twente. 
D66 had het de afgelopen periode vooral druk met interne problemen. Door ruzies en een machtsstrijd is de partij, die drie zetels had, nog maar met één vertegenwoordiger aanwezig. Aan de komende verkiezingen doet de LPO niet meer mee. De afsplitsing van D66 wil wel actief blijven als politieke denktank.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.