nieuws

UIT-tips voor het weekend van 9, 10 en 11 februari

Carnaval in Overijssel
Carnaval in Overijssel © Peter de Haan
Natuurlijk vieren we dit weekend volop carnaval, maar er is nog veel meer te doen. Zo kunnen schaatsliefhebbers hun hart ophalen in Deventer, is de sieradenbeurs neergestreken in Hengelo en staat Kampen in het teken van schilder Hendrick Avercamp.

Carnaval in Overijssel

Dit weekend staat in het teken van het carnaval en er is wat optochten betreft voor ieder wat wils. Zo is er vrijdag om 12.30 uur voor de allerkleinsten een kindercarnavalsoptocht in Oldenzaal. Geniet vrijdagavond van de Twentse Lichtparade in Hengelo die om 19.15 uur start. Ook de rest van het weekend zijn er tal van optochten door de hele regio. Grote en kleine wagens sieren de straten van onder andere Enschede, Slagharen en Raalte.

Schaats uurwedstrijd Deventer

Schaatsliefhebbers kunnen zaterdag in Deventer de strijd aangaan met zichzelf. Om 08.35 uur start op de kunstijsbaan De Scheg een uurwedstrijd. Schaatsers van elke leeftijd en elk niveau kunnen zich inschrijven en in één uur zoveel mogelijk rondjes rijden. Tijdens de rit zien deelnemers hun eigen tijd op een groot scherm langs de baan.

Het verhaal van Kampen

Kampen staat zaterdag in het teken van de wereld van schilder Hendrick Avercamp. De zestiende eeuwse kunstenaar is de inspiratiebron voor deze editie van ‘Het verhaal van Kampen’. Er zijn tal van acts waarbij zowel de kunstenaar zelf, als zijn werk een rol spelen. Van 13.00 uur tot 17.00 uur kunnen liefhebbers zich onderdompelen in de wereld van de in Kampen geboren artiest.

Sieradenbeurs Hengelo

Bij Van der Valk is zaterdag en zondag een sieradenbeurs. Standhouders presenteren hun sieraden, kralen en materialen. Ook is er is de mogelijkheid om zelf een uniek sieraad te maken. Tegelijkertijd vindt in een apart gedeelte de Paraview Spirituele Paranormaalbeurs plaats. Bezoekers laten zich adviseren op het gebied van liefde, werk, (alternatieve) gezondheid, studie, karakteranalyse, spirituele groei en persoonlijke voorspellingen.

ForzaFunk in Enschede

Zin in een feestje in Valentijns sferen? Zaterdag is het ForzaFunk@Almost Valentine… Dance Classics Night. Het Mystiek Theater wordt op z’n kop gezet met muziek van o.a. Earth Wind and Fire, Bruno Mars, Miami Sound Machine's Gloria Estefan, the Ladies of Soul en vele andere artiesten uit de Dance Classics tijd en New salsa Soul. Het dansfeestje met love foto’s en hapjes begint om 21.00 uur.

Terraria Zwolle

Zondag staat IJsselhallen Zwolle in het teken van Terraria Zwolle. Breng een bezoek aan deze beurs, krijg de kans om allerlei ‘engerds’ eens van dichtbij te zien. Kom oog in oog te staan met glibberige slangen en harige spinnen en bezoek de stands met boeken, voeding en andere benodigdheden op het gebied van de terrariumhobby. De beurs is open van 11.00 uur tot 16.00 uur.

Kijk voor alle uit-tips op www.OverUIT.nl of download de gratis app.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.