Zomertijd nog niet afgeschaft, maar Europese Commissie moet met voorstel komen

De zomertijd wordt nog niet direct afgeschaft, 'maar het gaat de goede kant op', zegt Europarlementariër Annie Schreijer-Pierik. Het Europees Parlement boog zich vandaag over het verzetten van de tijd en roept de Europese Commissie op om de gevolgen van het verzetten van de tijd te onderzoeken.

"Een kleine stap vooruit", zegt Schreijer-Pierik uit Hengevelde. "Over een paar maanden buigen we ons er weer over. Ik ben blij dat de commissie er nu zeker mee aan de slag gaat."


Zomertijd
Er werd eerst gestemd over het per direct afschaffen van de zomertijd. Dat voorstel haalde het niet. Het Europees Parlement vraagt de Europese Commissie wel onderzoek te doen naar de voor- en nadelen van het eventuele afschaffen van het verzetten van de klok.

Schreijer-Pierik voert al jarenlang actie. Volgens haar, en ook veel andere Europarlementariërs, zorgt het verzetten van de tijd voor gezondheidsklachten. Ook zou het slecht zijn voor de economie en zouden er meer doden vallen in het verkeer.

Het was voor het eerst dat het parlement plenair over het onderwerp stemde. De EU-verordening was ooit ingevoerd om energie te besparen. Maar dat blijkt nauwelijks het geval.

Meer over dit onderwerp:
Zomertijd Nieuws
Deel dit artikel: