Shalini Somar, Indian beauty met een bijzonder verhaal

Shalini Somar (23) uit Enschede is finalist Miss Indian Beauty voor Nederland. Achter haar prachtige glimlach schuilt een bijzonder verhaal.

Shalini groeide op in een Hindoestaans gezin met Surinaamse roots. Het hindoeïsme riep op den duur veel vragen bij haar op. Op zoek naar antwoorden onderzocht ze verschillende religies.

klooster in Glane

Via een Alpha-cursus leerde ze meer over het christelijk geloof. Maar de evangelische groep die de cursus aanbood, bracht haar niet wat ze zocht. Een vriendin nam haar mee naar het Syrisch-orthodoxe klooster Ephraim in Glane. Daar had ze een bijzondere ervaring.

"Ik moest geduld hebben"

"Het voelde voor me alsof ik thuiskwam", vertelt Shalini. "Ik wilde me gelijk bekeren, maar moest geduld hebben." Inmiddels is ze gedoopt en is ze actief bij de jongerenvereniging van de Syrisch-orthodoxe kerk. 

Tot haar verrassing zijn er zelfs in India sporen te vinden van het vroege christendom zoals het wordt beleefd door de Syrisch-orthodoxen. "En bij ons in het klooster hangen kleden die in India zijn gemaakt en staan ook krukjes die ik gelijk herkende uit India."

Zondag 11 februari in Hoogtij

Deel dit artikel: