nieuws

Koud Carnavalsweekend; Rode Kruis roept op om warme kleding aan te trekken

Nu het carnavalsfeest in alle hevigheid is losgebarsten komt het Rode Kruis met een dringende oproep aan alle feestvierders: Kleed je warm aan!
Het is een koud carnavalsweekend met temperaturen net boven het vriespunt. Dit in combinatie met het nuttigen van alcohol zorgt voor extra gevaar op onderkoeling. Volgens het Rode Kruis is het verstandig om meerdere lagen kleding te dragen en niet te veel alcohol te drinken. Door het drinken van alcohol verwijden de bloedvaten, waardoor je extra snel warmte verliest. Zij roepen op om genoeg te eten en water te drinken. Zo houd je je energie op niveau en zorg je ervoor dat je warm blijft.

Vrouwen lopen meer risico

Voor ondernemer Joa Korf van Carnavalsland in Borne zorgen de dagen voor het carnavalsweekend voor top drukte. "We werken met man en macht om iedereen te voorzien van de gewenste carnavalsoutfits. We merken wel, omdat het een koud weekend is, dat mensen een extra bontje of beenwarmers kopen." Volgens de ondernemer zijn het toch vaak de dames die een groter risico lopen op onderkoeling, omdat zij vaker wat schaarser gekleed gaan tijdens de carnaval.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.