nieuws

Burgemeester Rob Welten trotse deelnemer Grote Twentse Carnavalsoptocht

De burgervader van de gemeente Borne is zondagavond één van de zesduizend deelnemers die de Grote Twentse Carnavalsoptocht telt.
'Ik ben zo ongelooflijk trots op het feit dat carnavalsvereniging De Toet'nbloazers uit Borne meedoen aan deze carnavalsoptocht', aldus burgemeester Rob Welten.

Een droom die uitkomt

'Het was een droom om in ons jubileumjaar (2021) mee te doen aan de optocht. Maar na contact met de organiserende carnavalsvereniging, De Kadolstermennekes uit Oldenzaal, bleek dat onze kwaliteit van bouwen dermate hoog is, dat dit jaar meedoen ook een mogelijkheid zou zijn', aldus wagenbouwer Teun Lassche.

Trots!

'Ik heb altijd geroepen dat wanneer er een Bornse vereniging meedoet in Oldenzaal ik actief van de partij zal zijn, als een soort van tegenprestatie. Trots, dat is wat ik ben op de mannen en vrouwen van c.v. De Toet'nbloazers. Trots op deze nu al historische prestatie', aldus burgemeester Rob Welten van de gemeente Borne.

Uitgedaagd

'Sterker nog, de burgemeester heeft ons, als voormalig wethouder van de gemeente Oldenzaal, zelfs uitgedaagd om mee te doen aan deze optocht. Nu we ook daadwerkelijk een startbewijs hebben, hebben we Welten uitgedaagd.  Maar dat stelde niets voor, hij wilde direct en persé meedoen. Heel gaaf', aldus Rob Wensink van de Bornse carnavalsvereniging.
De praalwagen van de Toet'nbloazers hebben aanstaande zondag startnummer 107. De burgemeester vinden we tussen de 111 deelnemers van de bijbehorende loopgroep. Hij draagt een zwarte carnavalsjas en een gele brandweerhelm.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.