nieuws

Nieuwe scholen krijgen in Deventer definitieve huisvesting

Leeg klaslokaal
Leeg klaslokaal © iStock / DGLimages
De islamitische basisschool De Zonnebloem in Deventer krijgt een definitieve huisvesting in De Vijfhoek aan het Andriessenplein. De basisschool was al tijdelijk gehuisvest in Borgele, maar bij het schoolgebouw in De Vijfhoek komt zoveel lokaalruimte vrij dat De Zonnebloem daar kan verder kan.
Ook de nieuwe Pierre Bayle Academie voor havo en vwo krijgt huisvesting aangeboden per augustus 2019 in Deventer. De school krijgt de locatie Wittenstein in Borgele aangeboden om van start te gaan. Dat is de plek die basisschool De Zonnebloem achterlaat na verhuizing naar de Vijfhoek. 
Wethouder Frits Rorink: “Op verzoek van de schoolbesturen heeft de gemeente het voortouw genomen om een plan te maken voor de huisvesting. We hebben het plan in goede samenwerking opgesteld. Het Integraal Huisvestingsplan zorgt voor adequate huisvesting en spreiding van de scholen in de gemeente."

In Colmschate en De Vijfhoek daalt het aantal basisschoolkinderen sneller dan gedacht. In de Vijfhoek zijn al 20 klaslokalen niet meer nodig. De Islamitische basisschool De Zonnebloem heeft inmiddels zoveel leerlingen dat de school definitieve huisvesting aangeboden krijgt.
Gezien het dalend aantal leerlingen hanteert Deventer het uitgangspunt dat er geen nieuwe schoolgebouwen bijkomen, maar dat de huisvesting binnen de beschikbare gebouwen wordt opgelost. Zowel de Pierre Bayle Academie als De Zonnebloem hadden een andere voorkeur dan de aangeboden locaties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.