nieuws

Programmeur Bevrijdingsfestival Overijssel blij met reacties op line-up

Ze zijn bekend: de namen van het Bevrijdingsfestival in Zwolle. Onder andere Chef'Special, Kraantje Pappie, BÖKKERS en Miss Montreal komen 5 mei optreden. Tijd om de line-up door te nemen met de programmeur Erik Delobel:

Wat vind je van de eerste reacties?

"Ik ben blij met de eerste reacties. Ik zag veel reacties dat men het een breed, zomers programma vindt. En dat heb ik ook geprobeerd. Dat er voor iedereen, jong of oud, wat staat."

Was het lastig om het programma rond te krijgen?

"Zwolle is een van de grootste festivals. Er zijn dus veel bands die graag bij ons willen spelen.
Veel bands spelen meerdere shows in Nederland tijdens Bevrijdingsdag. De tijdslots zijn daarom een flinke puzzel. En soms ben je dan ook nog afhankelijk van de helikopter-acts: de Ambassadeurs van de Vrijheid.
Het meest lastige zijn de afsluiters. Er zijn maar een paar acts in Nederland die zo'n podium kunnen afsluiten. Daarom ben ik heel blij dat we Chef'Special exclusief naar Zwolle hebben kunnen krijgen."

Je bent ook programmeur van poppodium Hedon in Zwolle. Helpt dat?

"Ik heb geen idee. Het netwerk heb ik natuurlijk al. Maar of dat een voordeel is... Het kan natuurlijk ook een nadeel zijn.
Wel kan ik daardoor goed inschatten wat er leeft. Zo trad Josylvio twee weken geleden op in Hedon. Oudere bezoekers zegt zo'n naam misschien niets, maar jongere bezoekers juist wel."

Waar kijk je zelf naar uit?

"Ik ben zelf fan van Warhaus. Die band treedt niet zo heel veel op, dus ben blij dat het gelukt is om ze naar Zwolle te krijgen.
Maar ook acts als Altin Gün, EUT en Jacin Trill. Acts waar je komend jaar veel van gaat horen."
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.