nieuws

Minister van Defensie Bijleveld op de koffie met Goorse militairen

Minister van Defensie Ank Bijleveld sprak vanmorgen met militairen uit de gemeente Hof van Twente in haar woonplaats Goor.
Waar lopen militairen tegenaan, hoe werven we collega's en natuurlijk de defensienota. Een greep uit de onderwerpen die vandaag in brasserie De Zon in Goor werden besproken. Het was de tweede bijeenkomst van minister Ank Bijleveld en staatssecretaris Barbara Visser met burger en militair defensiepersoneel.

Balken en strepen

Vorige week donderdag brachten de bewindslieden al een bezoek aan Zaanstad, de woonplaats van Visser. Het idee voor de bijeenkomsten kreeg Bijleveld na een ontmoeting met een plaatsgenoot die de minister aansprak als collega. Bijleveld was al voornemens niet alleen met 'balken en strepen' in gesprek te gaan, maar met iedereen die bij defensie werkt.

Kaartje

In de gemeente Hof van Twente wonen 86 burgers en militairen die bij Defensie werken. Een van de eerste militairen die zich had aangemeld moest verstek laten gaan omdat hij in het ziekenhuis ligt. Hij kan binnenkort een kaart met persoonlijke boodschappen van de minister, staatssecretaris en andere collega's tegemoet zien.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.