Kom vandaag naar de RTV Oost verkiezingskaravaan in Losser

De derde gemeente waar de RTV Oost-verkiezingscaravan halt houdt, is Losser. Tussen 9.00 en 11.00 uur kunnen kandidaten en kiezers voor onze camera bij het gemeentehuis aangeven wat zij belangrijk vinden.

Losser kenmerkt zich historisch door veel bestuurlijke onrust maar de afgelopen periode waren de gelederen relatief gesloten. Er werd gezamenlijk, maar tevergeefs, gestreden tegen de sluiting van de polikliniek door ziekenhuis MST. En Losser bood zich aan om te experimenteren met gereguleerde wietteelt

Onverwacht was het vertrek van burgemeester Sijbom. Sijbom timmerde publicitair veel aan de weg en leidde het verzet tegen de Duitse Tolplannen. Vanwege familieomstandigheden koos hij voor een baan in het bedrijfsleven.

Zijn opvolger, Cia Kroon, is begin februari aangetreden nadat Jean Paul Gebben had waargenomen. Zij staat aan het hoofd van een coalitie die wordt gevormd door Burgerforum, CDA en D66. Burgerforum was met zeven zetels (+3) de grote winnaar van de verkiezingen in 2014. Ook nieuwkomer D66 (drie zetels) deed van zich spreken. 

Aan de komende verkiezingen doen zes partijen mee. GroenLinks doet voor het eerst mee in Losser. De partij SDGL, een afsplitsing van de PvdA, is afgehaakt omdat er onvoldoende geschikte kandidaten beschikbaar waren. Bijzonder; lijsttrekker Jimme Nordkamp van de PvdA is met 21 jaar waarschijnlijk de jongste lijsttrekker van Nederland.

Bij RTV Oost zijn reacties van inwoners binnengekomen die vragen om meer aandacht voor zorg, veiligheid op straat en leefbaarheid. Wellicht is er geld voor want na een aantal moeilijke jaren heeft Losser ook financieel de zaken op orde. De begroting is sluitend en er wordt dit jaar door het huidige college nog zes miljoen geïnvesteerd, onder meer in sporthal De Fakkel en het centrum.

Losser werkt ambtelijk nauw samen met de gemeente Enschede, wat financiële voordelen oplevert. 

Meer over dit onderwerp:
Overijsselkiest Losser Overijssel Kiest Nieuws
Deel dit artikel: