nieuws

Oppassen voor landbouwvoertuigen, leerlingen in Staphorst leren hoe dat moet

Leerlingen in Staphorst kregen vandaag les in het omgaan met landbouwvoertuigen. Die gaan binnenkort weer meer de weg op als het tijd wordt om het land te bewerken in het voorjaar.
En voor fietsers op de weg kunnen dan gevaarlijke situaties ontstaan omdat bestuurders van landbouwvoertuigen niet altijd goed zicht op de weg hebben. Met name de dode hoek is een probleem. 
In Staphorst werden leerlingen voorgelicht hoe ze die dode hoek kunnen vermijden. Dat werd ze onder meer geleerd door rond een grote trekker te lopen en goed te kijken waar het gevaar zit. Bovendien namen ze een kijkje in de cabine.
En de trekker, bestuurd door Wesley Beugelink van AOC Terra in Meppel, ging ook de weg op samen met de leerlingen. Zodat ze ook in de dagelijkse praktijk kennis maakten met het grote landbouwvoertuig en de grote aanhanger die er vanmorgen achter hing. 
Dit soort trainingen zijn een terugkerend thema. Want te vaak gaat het nog mis, soms met fatale gevolgen. Drie jaar geleden kwam in Hengelo een meisje van twaalf om het leven toen ze op de Deurningerstraat werd aangereden door een landbouwvoertuig met aanhangwagen. 
De leerlingen uit Staphorst fietsten vanmorgen met gele en oranje hesjes over de weg en zijn op die manier goed te zien voor Wesley Beugelink.  De komende maanden moeten ze het geleerde in de praktijk brengen zodat ongelukken worden voorkomen.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.