nieuws

Vilsteren moet voetballen met carnaval: "Wij krijgen geen team op de been"

Voetbalveld
Voetbalveld © RTV Oost / Emiel Geerding
Voetballen in het carnavalsweekend. Bijna alle clubs in de regio hoeven er gelukkig niet aan te beginnen en hebben vrij gekregen van de KNVB. Maar dat geldt niet voor VV Vilsteren, dat zondag gewoon aan de bak moet. "Ik kan geen team krijgen. Het hele dorp viert carnaval."
Voorzitter Gerard Rietman baalt ervan. Omdat het eerste elftal van zijn club dit jaar in district Noord is ingedeeld, hebben ze geen vrij gekregen in het carnavalsweekend. "In Noord draaien we lekker mee. In district Oost stonden we onderin", legt hij uit. 

KNVB wil niet meewerken

Voor dat lekker meedraaien in district Noord betaalt Visteren wel een hoge prijs. Voetballen met carnaval. "De KNVB wil niet meewerken. De samenwerking tussen de bond en kleine clubs is altijd stroef", ervaart Rietman.
Vilsteren moet zondag op bezoek bij Scheerwolde. De tegenstander werkt eveneens niet mee aan verplaatsing van de wedstrijd. "Maar dat begrijp ik op zich nog wel", reageert Rietman. 

"Heb alleen een keeper"

In Vilsteren viert iedereen carnaval, stelt de voorzitter. "Ik heb alleen een keeper. Voor de rest viert iedereen carnaval. We hebben vijf seniorenteams, maar niemand is er. Het is een klein dorp en iedereen viert eensgezind carnaval."
Rietman hoopt nog op een afgelasting. Dat zou de enige manier zijn om een boete en punten in mindering te ontlopen. "Dat zijn de sancties als we niet op komen dagen. Maar als het niet wordt afgelast, zullen wij er niet zijn."

Meer clubs moeten spelen

Behalve Vilsteren, moet ook het eerste elftal van VV Lemelerveld gewoon spelen. Daar hebben ze hetzelfde 'probleem' als in Vilsteren, de club is dit seizoen namelijk ingedeeld in district Noord. 
Ook Dedemsvaart moet zondag aan de bak. De ploeg moet op bezoek bij Stadskanaal. Lemelerveld speelt tegen Heerde.
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.