nieuws

Lemelerveld wil niet voetballen tijdens carnaval, maar wint wel

Ze wilden eigenlijk niet voetballen tijdens carnaval, moesten toch, en wonnen ook nog. Het eerste elftal van voetbalvereniging Lemelerveld heeft vanmiddag met 4-2 gewonnen van VV Heerde.
Lemelerveld heeft meerdere pogingen ondernomen om het duel te verplaatsen. De club moest voor het eerst voetballen tijdens carnaval, terwijl veel spelers actief zijn bij de carnavalsvereniging en meedoen in de optochten. 

District Noord

De afgelopen jaren was er geen probleem. Toen speelde VV Lemelerveld in district Oost, waar het carnavalsweekend altijd voetbalvrij is. Sinds dit jaar is Lemelerveld ingedeeld in district Noord, daar wordt tijdens carnaval 'gewoon' gevoetbald. 
Het duel verplaatsen lukte niet. Tegenstander Heerde wilde de wedstrijd niet spelen op een doordweekse dag, omdat ze dan geen team op de been kunnen krijgen. Ook de KNVB wilde niet meewerken, omdat de wedstrijden van Dedemsvaart en Vilsteren dan ook verplaatst moesten worden. Dat zou het programma teveel overhoop gooien, vond de KNVB. 

Lemelerveld meest frisse ploeg

Met frisse tegenzin ging het eerste elftal van VV Lemelerveld vanmiddag het veld op. Voor een kleine tachtig bezoekers, zeker de helft minder dan bij andere thuiswedstrijden, bleek Lemelerveld toch de meest frisse en scherpe ploeg. Het team won met 4-2 van Heerde. Daar wordt vanavond, tijdens één van de carnavalsfeesten, ongetwijfeld op gedronken. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.