nieuws

In Oostenrijk mishandelde Oldenzaler zondag naar huis, maar: ‘Nog lange revalidatie te gaan’

In Oostenrijk mishandelde Oldenzaler zondag naar huis, maar: ‘Nog lange revalidatie te gaan’
In Oostenrijk mishandelde Oldenzaler zondag naar huis, maar: ‘Nog lange revalidatie te gaan’ © Facebook / Job Temmink
Job Temmink (20), de skileraar uit Oldenzaal die in Oostenrijk op grove wijze werd afgetuigd, mag zondag weer naar huis. Dat heeft zijn vader John vanuit Innsbruck laten weten.
Job Temmink werd vorig weekeinde in het Oostenrijkse Kirchberg door vier Nederlanders gemolesteerd nadat hij het had gewaagd hen in een kroeg aan te spreken op hun wangedrag. De vier waren al uit meerdere kroegen gezet omdat ze andere gasten lastig vielen. Na de mishandeling werd het slachtoffer achter een muurtje - buiten het zicht - aan zijn lot overgelaten. Het was aan de oplettendheid van een toevallige voorbijganger te danken dat de Oldenzaler werd ontdekt.

Verwondingen 
Temmink raakte zwaargewond. Zo liep hij een schedelbasisfractuur op, een bloeding in het hoofd, scheurtjes in zijn schedel en brak hij zijn bovenbeen op twee plaatsen. De verwondingen bleken zelfs dusdanig dat hij naar het universiteitsziekenhuis in Innsbruck moest worden overgebracht.
Daar herstelt hij echter wonderbaarlijk snel. Al is dat relatief. “Hij is goed aanspreekbaar, maar fysiek kan hij nog niet veel. Hij heeft vandaag voor het eerst weer twee meter gelopen. Achter een rek welteverstaan.”

Ambulance

Niettemin mag Job zondag terug. “Per ambulance, want hij wordt nu overgebracht naar het ziekenhuis MST in Enschede. Hij heeft nog een lange revalidatie voor de boeg. Maar we zijn vooral erg opgelucht dat Job en wij in ieder geval terug naar Nederland kunnen.”

Oostenrijkse politie 
De vier Nederlanders, afkomstig uit Brabant, zijn intussen allen weer op vrije voeten gesteld. “Het opvallende is dat de Oostenrijkse politie zich baseert op de verhalen van ooggetuigen, maar Job zelf niet heeft gehoord. De agenten zeiden dat dit alleen maar kon als hij persoonlijk naar het politiebureau zou komen. Onder meer omdat ze een goede computer bij de hand moesten hebben. Nou, dat was vanzelfsprekend onmogelijk. Maar justitie in Nederland neemt het onderzoek nu over.”
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.