nieuws

Goed nieuws: bidden bij overspel en appen met oma

Het nieuws is vaak negatief en verdrietig, maar het is heus niet alleen kommer en kwel. Om het weekend positief af te sluiten, selecteerden wij vijf keer nieuws om vrolijk van te worden.
Hét goede nieuws van deze week was natuurlijk de gouden medaille van Carlijn Achtereekte uit Lettele. Maar ook enthousiaste schaatsamateur konden deze week hun hart ophalen, want op diverse plaatsen in onze provincie gingen deze week de ijsbanen over. En dat leverde prachtige plaatjes op, zoals hier in Zwartsluis.

Even appen met opa en oma, dat is lang niet altijd vanzelfsprekend. Van mensen die opgroeiden met het schrijven van brieven kun je natuurlijk ook niet verwachten dat zij helemaal zijn aangehaakt in de huidige digitale tijd. Daar hebben de studenten van de UT in Enschede wat op bedacht: met de Appeenoma-machine worden appjes automatisch omgezet naar geschreven briefjes, en vice versa. Maar helaas: iedere oudere zo'n apparaat geven, zit er op dit moment nog niet in. Al gaan de ontwikkelingen tegenwoordig wel snel.. 
Een oud geldkistje in de hoek van het kantoor. En hij stond er al jaren. Totdat Dominic Scheggetman (54) uit Enschede deze week ineens zijn nieuwsgierigheid niet kon bedwingen en het kluisje openbrak. “Gewoon de schroevendraaier ertussen gezet en ‘m open gewrikt.” Er bleken documenten en medailles uit de oorlogsjaren in te zitten. “Papieren van onder meer de Wehrmacht, een persoonsbewijs en ook andere papieren die ik niet thuis kan brengen. En ook van die speldjes.”
Wie tijdens de carnaval een scheve schaats rijdt, hoeft in Geesteren niet te vrezen. Een bezoekje aan de nieuwe Mariakapel en een paar weesgegroetjes doen wonderen, laat de Heilige Maagd weten in een column in ‘Het Papblad’, de officiële glossy van carnavalsvereniging De Papsleef’n. Het kapelletje werd groot nieuws in Nederland en ook tijdens de plaatselijke carnavalsoptocht werd er vrolijk op ingehaakt. Hoeveel bezoekjes de Heilige Maagd dit weekend heeft gehad is niet bekend.  

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.