Van Halst over Plageman: "Hij zorgde mede voor de doorstart van FC Twente"

Vanmorgen overleed Johan Plageman. De oud-speler en oud-directeur van FC Twente was al langere tijd ziek en is 75 jaar geworden. Volgens Jan van Halst, huidig directeur van FC Twente, heeft Plageman veel betekend voor de Enschedeërs.

"We wisten dat Johan al een tijdje ziek was, maar als je het dan hoort is het toch altijd schrikken. Helemaal omdat het iemand is die heel veel betekend heeft voor de club", zegt Van Halst. "Toen ik in 2003 bij de club kwam, verkeerde FC Twente in financieel moeilijke tijden. Hij was een van de heren die het herstelplan heeft geschreven en ook heeft uitgedragen. Hij was ook een grote meneer in het bedrijfsleven en dat heeft hij ook doorgevoerd bij Twente destijds.

Realistisch

Van Halst vervolgt: "Dat is een emotionele business normaal gesproken, maar hij was wel degene die daar heel realistisch en strak naar keek. Ik kan me herinneren dat als je al een paar potloden wilde bestellen in de tijd, dan trapte hij al op de rem bij wijze van spreken. Hij was degene die toen de handschoen heeft opgepakt met de rest van de leden van de Raad van Commissarissen en toen ervoor heeft gezorgd dat de club een doorstart kon maken."

Rouwbanden tegen Ajax

Aankomende zondag speelt FC Twente in de Johan Cruijff Arena tegen Ajax met rouwbanden en bij de eerstvolgende thuiswedstrijd zal worden stilgestaan bij het overlijden van de oud-directeur. 

Deel dit artikel: