Vier maanden cel voor asielzoeker die blind meisje betastte in de trein

Een 37-jarige asielzoeker uit Palestina heeft vier maanden cel gekregen omdat hij eind 2016 een blinde studente betastte in de trein van Deventer naar Rijssen.

Voor de blinde studente van 17 was het een angstige ervaring. Ze heeft de man niet kunnen zien en is nog steeds bang dat ze hem tegenkomt als ze met de trein reist. De rechtbank heeft haar een schadevergoeding van 1500 euro toegekend.

De Palestijn ontkende op de zitting in de Almelose rechtbank twee weken geleden. Volgens hem vroeg de studente om geld en begon zij zelf met hem over seks te praten. De man werd 2016 ook al aangehouden omdat hij een vrouw betast had in de trein naar Amersfoort. Volgens de dader deden de vrouwen in beide gevallen alleen maar aangifte omdat ze op zijn geld uit waren. Ook beweerde hij dat de politie hem elke zedenzaak in Nederland in de schoenen wil schuiven.

De man zit sinds half januari in een uitzetcentrum nadat zijn asielaanvraag werd afgewezen omdat hij gearresteerd was. Hij heeft een nieuwe aanvraag ingediend, maar de kans dat die toegewezen wordt is erg klein na de veroordeling voor zedendelicten.

Meer over dit onderwerp:
aanranding rechtbank Nieuws
Deel dit artikel: