Ook D66 in Provinciale Staten wil frauderende melkveehouders hard aanpakken

D66 in de provincie Overijssel sluit zich aan bij het pleidooi van fractievoorzitter Tijs de Bree van de PvdA in de Staten over frauderende melkboeren. "Bewuste fraudeurs schaden de sector en moeten wat D66 betreft dan ook uitgesloten worden van subsidieregelingen én provinciale middelen", stelt Statenlid Bakker nu ook.

"Fraude is niet te tolereren en het Openbaar Ministerie dient dan ook op te treden."

De komende periode zal de werkelijke fraudeomvang blijken. "De melkveesector ligt onder een vergrootglas en zit (al langer) met een fors imagoprobleem. De boeren die van goede wil zijn lijden nu wederom om de kwade, dat verdienen ze niet", aldus Bakker.

 

"De melkveesector is een mooie sector die hoog innovatief is, internationaal toonaangevend en waar we allen dagelijks de producten van gebruiken. Juist daarom is spoedige duidelijkheid noodzakelijk voor allen die in deze sector hun brood verdienen."

Dat deze vermoedens van fraudes zouden ontstaan door de toenemende druk op verdiensten of de vele eisen die de politiek stelt aan de sector, of aan individuele boeren, is wat D66 betreft een onacceptabele uitleg. Fraudegedrag, ook van enkelen, kan niet worden getolereerd, vindt de partij.

D66 pleit dan ook voor een systeem waarbinnen boeren werken op basis van kringlooplandbouw in evenwicht met de natuur. Een methode waar boeren het goede doen voor henzelf en de aarde en met een nette prijs voor eerlijke producten. Boeren die zo willen ‘boeren’ verdienen publieke steun van dezelfde politiek én van alle consumenten.

Meer over dit onderwerp:
fraude melkveehouders D66 Nieuws
Deel dit artikel: