nieuws

Grote brand in voormalig café-restaurant De Vrolijkheid in Zwolle

In voormalig café-restaurant De Vrolijkheid in Zwolle heeft vanavond een grote brand gewoed. Het café diende vroeger als supportershome van PEC Zwolle.
De brand in het leegstaande pand aan de Oude Meppelerweg brak rond half acht uit en werd direct opgeschaald naar een middelbrand. Hoe de brand is ontstaan, is niet bekend. De Meppelerstraatweg is afgesloten tussen het Rechterland en de Ceintuurbaan voor bluswerkzaamheden.

Foodcourt
Begin 2016 werd het gebouw verkocht aan een investeringsmaatschappij die het wil slopen voor de komst van een foodcourt. Vlak daarna overleed de eigenaresse van De Vrolijkheid plotseling, waarna het pand op slot ging en volledig werd dichtgetimmerd om te voorkomen dat het gekraakt zou worden.
De bouw van het foodcourt zou in de zomer van 2016 al beginnen, maar vanwege weerstand is dat nog niet gebeurd. Hoewel de gemeente een vergunning heeft afgegeven en er dus gebouwd mag worden, wacht de projectontwikkelaar op een uitspraak van de Raad van State. Omwonenden en de McDonalds hebben een bezwaar ingediend.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.