nieuws

'Overspel-politie' duikt op in Geesteren

De Overspel-politie in Geesteren
De Overspel-politie in Geesteren © RTV Oost
De Mariakapel in Geesteren was deze week in één klap de bekendste van ons land. Nadat RTV Oost melding had gemaakt van een opmerkelijke oproep van de Heilige Maagd Maria besteedden meerdere media aandacht aan het kapelletje. Met als gevolg dat vanmiddag tijdens de plaatselijke carnavalsoptocht ineens de speciale ‘Overspel-politie’ opdook.
Het kerkdorp Geesteren heeft sinds enkele maanden een fonkelnieuwe Mariakapel, die november vorig jaar officieel werd ingewijd en Loo-Esch werd gedoopt. In ‘Het Papblad’, de officiële glossy van carnavalsvereniging De Papsleef’n, deed de Heilige Maagd Maria als voornaamste ingezetene van deze kapel deze week van zich spreken.

Weesgegroetjes

Voorin het blad had ze een column, waarin ze een opmerkelijke oproep deed. Wanneer er tijdens het carnaval sprake zou zijn van overspel zouden na een bezoekje aan de kapel en een paar weesgegroetjes alle zonden vergeven zijn.
Onder de droad deur vrett’n
Maria had een goed advies aan wie onder de droad deur zou vrett’n, zoals dat zo fraai op z’n Twents heet: “Dat is niet erg. Ik ben er voor je. Een goed gesprek met je innerlijke zelf doet dan soms wonderen. Voel je welkom. Ik heb natuurlijk als voordeel dat ik geen deur heb. Ik sta altijd voor iedereen open en ben altijd bereikbaar.”

‘Bezint eer ge begint’

Nadat pastoor Casper Pikkemaat voor de camera van RTV Oost de uitlatingen van Maria nuanceerde (“Bezint eer ge begint.”) doken tal van media op de Maria-oproep: De Telegraaf, het tv-programma Jinek en tal van sociale media.

Verkeersopstopping

Vandaar dat de oproep van Maria de afgelopen week hét gesprek van de dag was in Geesteren. En er haast vanzelfsprekend tijdens de carnavalsoptocht van vanmiddag ook uitgebreid aandacht aan werd besteed. Zo dook onder meer de speciale ‘Overspel-politie’ op. En de meest gehoorde grap: er wordt de komende week bij het Mariakapelletje een totale verkeersopstopping voorspeld van ‘bedevaartsgangers’…

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.