nieuws

Pleidooi voor jeugdburgemeester in Steenwijkerland om jongeren bij politiek te betrekken

Gemeente Steenwijkerland in Hasselt
Gemeente Steenwijkerland in Hasselt © RTV Oost
Een jeugdburgemeester in Steenwijkerland. Als het aan de PvdA in die gemeente ligt, komt die er zo snel mogelijk. Het is nodig, omdat het voor het gemeentebestuur van Steenwijkerland goed is om te weten wat jongeren bezighoudt.
Maar het is niet alleen belangrijk voor het gemeentebestuur, ook de jongeren zelf hebben er wat aan. Door het installeren van een jeugdburgemeester en een jeugdraad leren jongeren hoe de politiek werkt en raken ze op die manier meer betrokken bij wat er in de maatschappij en in de gemeente Steenwijkerland gebeurt.
De PvdA vraagt aan het gemeentebestuur om een installatie van een jeugdburgemeester mogelijk te maken. Daarom moet er zo snel mogelijk een sollicitatieprocedure worden gestart zoals dat ook gaat rond de benoeming van een echte burgemeester. 
Het is de bedoeling dat er jaarlijks een nieuwe jeugdburgemeester wordt gekozen. Het ene jaar moet die burgemeester uit de leeftijdscategorie 9 tot en met 12 jaar komen en het andere jaar uit de leeftijdscategorie 13 tot en met 18 jaar. 
De PvdA wil dat nog voor het eind van dit jaar een jeugdburgemeester benoemd wordt in Steenwijkerland. Om dat in gang te zetten, dient de partij dinsdag een voorstel in tijdens de gemeenteraadsvergadering. 

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.