nieuws

PvdA Hengelo bezorgd over late betaling thuiszorgmedewerkers

PvdA bezorgd over salaris thuiszorgmedewerkers
PvdA bezorgd over salaris thuiszorgmedewerkers © Pixabay
De PvdA in Hengelo is bezorgd over de betaling van thuiszorgmedewerkers die voorheen voor BTK Zorg werkten en nu voor Thuisgenoten. Afgelopen maand ontvingen ze geen salaris, dat krijgen ze pas eind deze maand.
Reden voor de late betaling is een gewijzigde salarissystematiek. Eind februari krijgen de werknemers het basissalaris van februari aangevuld met het flexibele deel van het salaris van januari en de reiskosten van januari. Het basissalaris van januari krijgen ze pas bij uitdiensttreding.

"Medewerkers komen hierdoor financieel in de klem", zegt Marie-Jose Luttikholt van PvdA Hengelo. "Niet iedereen kan het overslaan van een salarisbetaling opvangen. Bovendien vinden wij het onacceptabel dat een werkgever het eerste maandsalaris pas wenst uit te betalen bij uitdiensttreding."
De partij heeft het college van Hengelo gevraagd of ze op de hoogte is van de manier van betalen. Als het aan de partij ligt, gaat het college in gesprek met Thuisgenoten om ze te bewegen per direct te betalen, ook al is het conform de cao.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.