nieuws

Nieuwe sluisdeuren voor historische schutsluizen bij Vilsteren en Vechterweerd

Nieuwe sluisdeur schutsluis Vilsteren
Nieuwe sluisdeur schutsluis Vilsteren © RTV Oost
De schutsluis bij de stuw in Vilsteren heeft benedenstrooms twee nieuwe sluisdeuren gekregen. De zware houten deuren met een gewicht van om en nabij de drie en een halve ton zijn met behulp van een kraan op hun plek gezet. Vrijdag worden de laatste twee sluisdeuren bovenstrooms geplaatst.
De renovatie was nodig omdat de oude sluisdeuren op diverse plekken verrot en daardoor ook lek waren. Naast het vervangen van de sluisdeuren wordt ook slecht metselwerk van de schutsluis aangepakt. 

Monumentale sluizen

De sluis uit 1912 wordt samen met de schutsluis Vechterweerd uit 1911 grondig opgeknapt. De deuren voor de sluis bij Vechterweerd worden op dit moment nog gemaakt en zullen later teruggeplaatst worden. In totaal kost de renovatie van de historische en deels monumentale sluizen zo'n zeven ton.
Vanwege de werkzaamheden is het scheepvaartverkeer de afgelopen maanden stil gelegd. De werkzaamheden duren tot 28 maart 2018.

Hinder pleziervaart minimaal

Om de hinder voor de pleziervaart tot een minimum te beperken heeft het waterschap Drents Overijsselse Delta het onderhoud buiten het vaarseizoen gedaan. Passerende fietsers en voetgangers ondervinden geen hinder door de werkzaamheden.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.