nieuws

Gemeente Enschede beloont fietsers met OV-chipkaart

Met OV-chipkaart op station
Met OV-chipkaart op station © RTV Oost / Rogier van den Berg
De gemeente Enschede wil fietsers stimuleren bij slecht weer vaker de bus te pakken. Het gaat dan vooral om fietsers die bij slecht weer de auto boven het openbaar vervoer verkiezen. In samenwerking met busvervoerder Twents biedt de gemeente een OV-chipkaart met tien euro reissaldo aan.
De actie is bedoeld voor inwoners van Enschede die regelmatig fietsen. Fietsers die nog geen OV-chipkaart hebben, kunnen meedoen aan de actie.

Verdienen

De fietsers moeten de OV-chipkaart wel verdienen. Per maand moeten ze minimaal vijftien dagen binnen Enschede hebben gefietst. In een app kunnen de fietsers hun ritten bijhouden.
Het idee achter het initiatief is dat fietsers makkelijker de bus pakken. "Want als het een keertje slecht weer is, wil je toch droog aankomen. Met een OV-chipkaart op zak kun je makkelijker gebruik maken van de bus", stelt de gemeente.

Geen OV-kaart

Uit cijfers van de gemeente blijkt dat 40 procent van de inwoners geen OV-chipkaart heeft. "Als de bus een optie is, is in veel gevallen de drempel te hoog om eerst een kaart aan te schaffen", aldus Enschede.

Fietsstad 2020

Enschede wil in 2020 graag tot Fietsstad worden verkozen. Daarom zal de gemeente gaan inzetten op fietsvoorzieningen en wordt veilig fietsen gepromoot.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.