nieuws

Jihadist Victor D. uit Heeten: ‘Ik ben nog in Syrië en maak het goed’

Jihadstrijder Victor D. uit Heeten leeft en is nog in Syrië. Dat heeft hij zojuist aan de redactie van RTV Oost laten weten.
Eind vorig jaar verdween D. van de radar, kort nadat hij een bericht de wereld in had geholpen dat hij een poging deed om zich aan te geven bij het leger van Turkije.

D. was naar eigen zeggen onderweg naar de Turkse grens. Hij wilde zich laten arresteren door het Turkse leger om daarna uitgeleverd te worden aan Nederland. Op die manier zou hij het strafproces dat tegen hem loopt, kunnen bijwonen.

Speculaties

Nadat hij was verdwenen, werd er veel gespeculeerd over de toestand van de uit Heeten afkomstige Syriëganger. Vandaag maakt hij daar een einde aan: Hij vertelt dat hij nog in Syrië is en dat hij het goed maakt.
Wat zijn verdere plannen zijn over een eventuele terugkeer, laat hij in het midden.

Rechtszaak
D. vertrok in 2013 naar Syrië. Het Openbaar Ministerie verdenkt hem van lidmaatschap van een terroristische organisatie en deelname aan de gewapende strijd. 
Eind januari stond de rechtszaak tegen de 30-jarige jihadist op de rol. De Heetenaar verscheen niet op zitting. Het Openbaar Ministerie gaf aan, ondanks zijn afwezigheid, zo snel mogelijk tot inhoudelijke behandeling van de strafzaak over te willen gaan. Dat gebeurt in juli. 
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.