nieuws

Losser wil sporthal De Fakkel vervangen voor nieuwe zaal

Sporthal De Fakkel is te oud
Sporthal De Fakkel is te oud © RTV Oost / Jaap Even
Als het aan het college van Losser ligt, wordt sporthal De Fakkel in Losser vervangen door een grotere, nieuwe sporthal. De nieuwe hal kost ongeveer 4,57 miljoen euro en moet in augustus 2020 in gebruik worden genomen.
Een nieuwe sporthal is volgens het college van burgemeester en wethouders nodig, omdat de huidige hal sterk verouderd is. In eerste instantie wilde het college een hal met een vloeroppervlakte van 28x48 meter. Na overleg met de gebruikers wordt voorgesteld om voor een grotere vloer te kiezen.

"Uit gesprekken met de hoofdgebruikers (Twents Carmel College, Combinatie ’64 en Volley ’68) blijkt dat een halformaat van 26x67 meter veel bruikbaarder en efficiënter is", zegt wethouder Marcel Wildschut.
Bij een groter vloeroppervlak kan de hal worden opgedeeld in drie delen. "Op deze manier kan het Twents Carmel College overdag gebruik maken van twee haldelen en het basisonderwijs van één haldeel. Na schooltijd maken de zaalsportverenigingen gebruik van de drie zaaldelen. Met drie haldelen kunnen de grootste huurders, handbalvereniging Combinatie ’64 en volleybalvereniging Volley ’68, nu gelijktijdig gebruik maken van de sporthal. Bovendien valt de exploitatie van de sporthal zo gunstiger uit.”

Extra vloeroppervlak

Een grotere hal vraagt om een extra investering van 390.000 euro. Maar volgens de wethouder valt de exploitatie gunstiger uit, omdat er ook meer huurinkomsten binnen komen. Gebruikers hoeven namelijk niet meer uit te wijken naar andere sportaccommodaties.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.