Burgemeester Dalfsen wil arbeidsgehandicapten aan werk helpen

Arbeidsgehandicapten hebben een duwtje in de rug nodig en daar wil Han Noten, burgemeester van Dalfsen, graag bij helpen. "Het is verschrikkelijk hard nodig. Die mensen willen vaak zo graag werken, maar hebben zo weinig kansen. Dat is pijnlijk", legt Noten uit.

De Start Foundation is een landelijk project en opgericht om mensen met een beperking aan werk te helpen. Voorzitter Noten: "Werk is belangrijk voor mensen. Het biedt structuur en geeft het gevoel dat je ertoe doet."

Mensen met een beperking kunnen zich aanmelden op maakerwerkvan.nu, maar dat is geen sollicitatie- of vacaturesite. Het is een platform waar werkgever en -nemer met elkaar in contact moeten komen en zo het potentieel van de arbeidsgehandicapten beter te benut kan worden.

Omslag maken

Bedrijven moeten door het project in gesprek gaan met mensen met een arbeidshandicap. Noten: "Werkgevers zoeken een ideale werknemer voor hun klus, maar moeten anders gaan denken. Ze moeten iemand die graag wil werken productief proberen te maken. Ben ik bereid om die omslag te maken?"

Beperkingen

In Nederland wonen minstens 1,7 miljoen mensen met een beperking. Daaronder vallen bijvoorbeeld de blinden, doven of mensen in een rolstoel.

En ook mensen met dyslexie, taalproblemen, autisme of een chronische ziekte hebben vaak een grotere afstand tot de arbeidsmarkt. Het vinden van werk is een groot probleem. Zo hadden mensen met een beperking volgens een rapport

Meer over dit onderwerp:
Han Noten Nieuws
Deel dit artikel: