Gasten nieuw zorghotel in Zenderen moeten meer lawaai A35 accepteren

De gasten van zorghotel De Zwanenhof bij Zenderen moeten meer lawaai van de A35 accepteren dan gebruikelijk is. De Raad van State is vandaag akkoord gegaan met het versoepelen van de geluidsnormen.

Het zorghotel ligt in een lawaaigebied, vlakbij de snelweg A35. Zonder versoepeling van de geluidsnormen mag daar niet gebouwd worden.

De Stichting Leefbaar Buitengebied maakte bezwaar tegen het besluit van de gemeente Borne. Daarmee wilde de stichting de bouw van het zorghotel te blokkeren. Maar de Raad van State oordeelt nu dat dit besluit niet meer kan worden aangevochten.


Nu de Raad van State de bezwaren van omwonenden van tafel heeft geveegd, kan de bouw verder gaan. Naast zestig kamers worden in het gebouw wellness-faciliteiten (inclusief binnen- en buitenbad), een sportzaal, fitnessruimte, behandelkamers en een restaurant met terras ondergebracht. Het zorghotel biedt plaats aan mensen die herstellen van een operatie of mensen die een burn-out hebben. De vestiging komt naast het huidige retraitehuis van de Zwanenhof.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Meer over dit onderwerp:
Zenderen Hengelo Nieuws
Deel dit artikel: