nieuws

Eerste gedeelte N18 in gebruik genomen

Twintig minuten kan het je straks schelen op een ritje van Enschede naar Varsseveld. De vrieskou maakte het nog wel even spannend, maar na de strooiwagens mocht het verkeer vanmorgen voor het eerst gebruik maken van de nieuwe Twenteroute.
De officiële openingshandeling van het eerste stuk van de 27 kilometer lange Twenteroute van Groenlo naar Enschede, is gisteravond door de verkeerswethouders van de gemeenten Oost-Gelre en Berkelland verricht. Ze reden na hun toespraken als eerste over het nieuwe weggedeelte van de N18. 

Minder reistijd tussen Twente en de Achterhoek

De Twenteroute scheelt reizigers die heen en weer rijden tussen Twente en de Achterhoek straks twintig minuten reistijd. Wethouder René Hoijtink van Oost Gelre zei in zijn toespraak dat hij al meer dan 35 jaar op de nieuwe 80 kilometer weg wacht.
"Vanaf 1979 tot en met 2010 reed ik vrijwel dagelijks vanuit de achterhoek naar Haaksbergen, en vrijwel elke dag had ik onderweg net als andere weggebruikers grote ergernis over het langzame verkeer. U begrijpt dat heeft bij veel automobilisten de nodige verwensingen opgeleverd, we zijn daarom in de regio heel erg blij met de komst van de nieuwe N18."

Werkzaamheden N18 in mei klaar

De komende twee maanden gebruikt Rijkswaterstaat om het resterende deel van de nieuwe N18 richting Enschede gebruik klaar te maken. Naar verwachting is begin mei al het asfalt van de nieuwe weg gereed voor gebruik. 
"Viaducten worden afgebouwd, de vangrail en de verkeersborden geplaatst en er moet nog minstens 23 kilometer asfalt gestort worden", zegt projectleider Arjan Thielking van Rijkswaterstaat. "Als alles goed gaat verwachten we de klus in mei af te ronden waarna de nieuwe N18 in zijn geheel in gebruik genomen kan worden."
Lees meer:
Lees meer:
Lees meer:

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.