nieuws

Overdekt 50 meter sportbad in Hengelo in gebruik genomen door Nederlands zwemkampioenen

Vier Nederlands kampioenen onder de 16-jaar van WS Twente mochten als eersten een duik nemen in het nieuwe overdekte sportbad van het Twentebad in Hengelo.
De officiële opening moet nog plaatsvinden maar vanmiddag werd het 50 meter sportbad van het Twentebad al wel in gebruik genomen. Wethouder Claudio Bruggink nodigde Carlijn Hansté, Lynn Joor, Lieke Oude Lenferink en Isabelle Elsweijer uit voor de 'eerste plons'.

Uitgesteld

Het sportbad is gebouwd op de plaats waar de zogeheten 'bloashal' stond. De ingebruikname zou eigenlijk vorige week zijn maar een vergeten kraan en de vrieskou gooiden roet in het eten. 

Renovatie

De renovatie van het Twentebad is in 2016 gestart en is waarschijnlijk eind van dit jaar helemaal afgerond. Tijdens fase een werd het binnenbad gerenoveerd en meer toegankelijk gemaakt voor mindervaliden. Fase twee was de aanleg van de overkapping van het 50-meter buitenbad. 

Fase drie

Binnenkort gaat fase drie van start: de entree en kleedruimtes. Het vernieuwde Twentebad is het grootste zwemcentrum van Twente en de enige accommodatie met een volwaardig 50 meter sportbad dat geschikt is voor officiële korte- en langebaan wedstrijden.
Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via een WhatsApp-bericht: 06 - 57 03 33 33.

Heb je een nieuwstip of nieuwe informatie? Tip de redactie via WhatsApp of via de mail.